MENÜ
Minden nap új élmény VÁR!

Információk A-tól Z-ig

A szálloda földszintjén található szuvenírüzletben különös figyelemmel válogatott középkori ajándék-és dísztárgyak, könyvek, ékszerek, prémium italok és számos apróság várja a vásárlókat. Nyitvatartással és értékesítéssel kapcsolatban recepciós kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Szállodánk első emeletén mozgáskorlátozott vendégeink részére kialakított szoba található, mely kerekesszékkel megközelíthető zuhanyzóval rendelkezik, kapaszkodóval ellátott, speciális mosdóval felszerelt. A ház szolgáltató,- és közösségi terei önmeghajtott kerekesszékkel vagy segítséggel elérhetőek, a megközelíthetőséget liftek és akadálymentesített útvonalak segítik.
A félpanziós illetve a’la carte érkezések alkalmával gyerekmenü, laktózmentes-, gluténmentes-, vegetáriánus- és diétás termékeket, étel,- és italkínálatot tudunk kérésre biztosítani a Múzeum Éttermében, a Szent László Lovagkirály Étteremben és a Várcsárdában.
Változatos programok, tematikus foglalkozások kicsiknek és nagyoknak. Bővebb felvilágosítás szállodánk recepcióján.
Az ágyneműket minden 3. éjszaka után automatikusan cseréljük, de igény esetén lehetőség van napi cserére, illetve annak mellőzésére is. Kérésével forduljon a recepcióhoz!
OTP ATM 8330, Sümeg, Kisfaludy tér 1. K&H pénztármentes bankfiók, 8330, Sümeg, Kossuth Lajos u. 8. Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet 8330 Sümeg, Kossuth u. 17.
Megtalálható az ágy melletti éjjeliszekrény fiókjában.
A szálloda földszintjén, a Drinkbár mellett található. Eszközökért, bővebb információért kérjük, forduljanak a Drinkbárban dolgozó kollégákhoz. A szolgáltatás térítés ellenében vehető igénybe.
Érkező és utazó vendégeink részére a recepció melletti csomagszobában biztosítunk megőrzési- és tárolási lehetőséget.
A szálloda nyitott parkolójában, a kijelölt helyen ingyenesen biztosított.
Minden nap 7:00-10:00 óra között svédasztalos reggelivel várjuk Vendégeinket a Múzeum Éttermünkben.
Minden nap 18:00-21:00 óra között svédasztalos vacsorával várjuk Vendégeinket a Múzeum Éttermünkben.
Automata cipőtisztító- és fényezőgép áll vendégeink rendelkezésére szállodánk halljában, közvetlenül a bejárat mellett, továbbá kérésre biztosítunk a lábbelik tisztítására, ápolására alkalmas cipőtisztító készletet. Cipőkanál a szobában elérhető.
A szálloda földszintjén, a Drinkbár mellett található, 50 forintos érmével működik.
A csomagszállítási szolgáltatás igénybevétele esetén kérjük, forduljon a recepción dolgozó kollégákhoz. Kérésre készséggel állnak rendelkezésükre be-és kijelentkezés során a bőröndök szállításában.

A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény módosításának értelmében 2012. április 1-től szigorúan tilos a zárt térben történő dohányzás, így kérnénk a dohányzás mellőzését a szállodai szobákban, szobai teraszokon egyaránt! Dohányzásra csak és kizárólag a szálloda bejáratától számított 5 méterre, illetve az étterem teraszán kijelölt dohányzóhelyeken van lehetőség!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a szállodai szobákban füstérzékelő berendezés került elhelyezésre, amely füst esetén jelez a recepción. Amennyiben dohányfüst miatt megszólal a tűzjelző berendezés, 10.000,- Ft költséget számítunk fel az adott szobára!

A szálloda földszintjén található Drinkbár a hét minden napján, 08:00-23:00 óra között különböző szendvicsek, sütemények, kávé-, tea-, bor-, és koktélkülönlegességek mellett hétvégenként hangulatos zenés-táncos estre várja a kedves Vendégeket.
Vendégeink részére az érkezést megelőzően üdvözlő üzenetet küldünk, a tájékoztató tartalmazza az express check-in alkalmazás linkjét. Meggyorsítva a szálláshely elfoglalását online megadhatják a szállodai bejelentkezéshez szükséges adatokat, így a helyszínen már csak adatellenőrzést fogunk kérni. Amennyiben Vendégünk nem él az előregisztráció lehetőségével, legkésőbb a recepción is lehetősége nyílik ezen adatszolgáltatási kötelezettségnek eleget tennie a papíralapú bejelentőlap kitöltésével.
Új környezetkímélő megoldásként a szállodai front office rendszerből kibocsájtott számla azonnal a vendég e-mail postaládájában landol. Az elektronikus továbbítás mellett továbbra is lehetőség van a hagyományos papír alapú, nyomtatott verzió átvételére.
Telefonos ébresztés igényét kérjük, jelezze a recepción.
Az áramerősség 220 Volt – kérjük, helyezze szobakártyáját az ajtó mellett található kártyanyílásba, ezzel aktiválva a szoba áramellátását. Szabad konnektor a szobában, továbbá közvetlen az ágy mellett is biztosított.
Érkezés napján a szoba 15:00 órától vehető igénybe, távozás napján pedig 11:00 óráig áll Vendégeink rendelkezésére. A korai érkezés, vagy a hosszabbítás lehetőségéről és díjszabásáról a recepción érdeklődhetnek kedves Vendégeink. Számláját már az elutazás napján reggel, vagy az azt megelőző este is ki tudja egyenlíteni, így elkerülhető a várakozás miatti sorban állás.

Díjszabás korai érkezés/késői elutazás esetén:

Korai érkezés esetén:
9:00-től 5.000,- Ft / szoba
12:00-től 3.000,- Ft / szoba

Késői szobaelhagyás:
13:00-ig  5.000,- Ft / szoba
17:00-ig 10.000,- Ft / szoba

Minden szobában egyénileg programozható széf található. A szobákban elhelyezett tárgyakért, értékekért a szálloda nem vállal felelősséget! Értéktárgyait elhelyezheti a recepción lévő központi széfben is.
Amennyiben szállodai tartózkodása során bármit elvesztett, kérjük, forduljon a recepcióhoz. Ugyanígy a recepciót kérjük értesíteni, ha Ön talált valamit. A szállodaszobában vagy az épületben hagyott talált tárgyakat leltárba vesszük, 1 éven keresztül őrizzük meg. Ezen időn belül tudjuk kérésére utánvétellel postázni a mindenkori hivatalos postai csomagküldési díjszabályzat szerint.
Kérésével forduljon a recepcióhoz! Bérlésre kaució ellenében van lehetőség.
Kérésére díjtalanul biztosítjuk éttermeink mindegyikében.
Múzeum Éttermünkben büféreggelivel és büfévacsorával, Szent László Lovagkirály Éttermünkben a’la carte étlappal várjuk Vendégeinket a hét minden napján, 12:00-21:00 óra között. Magyaros és nemzetközi ételek, reform és ínyencválaszték - középkori díszletek között kóstolhatják meg a korabeli hagyományos és a mai kímélő ételek remekeit, de ízelítőt kaphatnak a nemzetközi konyha specialitásaiból is, melyhez a legfinomabb hazai és külföldi italkülönlegességeket kínáljuk.
Tartózkodása során lehetőség van vízforraló és mikrohullámú sütő bérlésére. A költségek a mindenkor érvényes díjszabás szerint kerülnek felszámolásra.
Készpénzes fizetés magyar forinttal lehetséges, emellett VISA, MasterCard, Maestro típusú bankkártyát, OTP, MKB és K&H Szép kártyát is elfogadunk.
Vendégeink díjtalanul használhatják minden nap 7:00-18:00 óra között. A terem a földszinten, Wellness & Beauty részlegünk bejáratánál található, cardio- és erősítő gépek, súlyzók állnak rendelkezésre. A berendezéseket mindenki csak saját felelősségére használhatja.
Vendégeink részére a szobák polcos szekrényébe készítjük a wellness részleg és a medencék kényelmes használatához. Amennyiben a méret nem megfelelő, kérjük, jelezze a szálloda recepcióján. A használt fürdőköpenyt a tartózkodás során extra térítési díj ellenében cseréljük, melyet a szobaszámlához írunk. Elutazáskor a fürdőköpenyt kérjük a szobában hagyni!

A szolgáltatás térítés ellenében igénybe vehető, a be-és kihajtás mélygarázsunkba a parkolási díj megfizetése ellenében történik. Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a kialakított helyeknek megfelelően parkolják le autójukat. Regisztrációs szándékával forduljon a recepcióhoz! Elektromos járművek részére 230 Volt/16 Amper dugaszolóaljzat, hálózati töltési lehetőség áll rendelkezésére a mélygarázsban felár megfizetése mellett.

Térítés ellenében igénybe vehető mélygarázsunk: 2.000 Ft/éj áron.

Csillag Patikák:

 • Semmelweis Gyógyszertár 

Gyógyszertár:

 • Kossuth Lajos u. 20.
 • Szent Flórián Gyógyszertár
 • Bosnyák István u. 2.
Kérésére kiságyat, pótágyat biztosítunk. Kérésével forduljon a recepcióhoz!
A szálloda minden szobája hajszárítóval felszerelt.
A szálloda „egészségügyi kiskönyvvel” rendelkező, kizárólag szobatiszta kutya, macska fogadását biztosítja külön szolgáltatási díj ellenében, az arra kijelölt, nem szőnyegezett szobákban, ellátás és egyéb felszerelés nélkül a szálloda hivatalos honlapján www.hotelkapitany.hu megfogalmazott szabályok elfogadása és betartása mellett. A szálloda belső közösségi tereibe (étterem, drinkbár, spa, szaunavilág, gyermekjátszó, stb.) közegészségügyi okokból kisállat nem vihető be.
7:00 óra előtti elutazás esetén előző napi megrendelése alapján, reggeli helyett, díjmentesen hidegcsomagot biztosítunk. Kérését kérjük, hogy a recepción jelezze a távozás előtti napon legkésőbb 20:00 óráig!
Szobáinkban és a közösségi terekben lehetőség van térítésmentes vezeték nélküli (wi-fi) internet használatára, valamint a szálloda halljában külön számítógép áll Vendégeink rendelkezésére.
Amennyiben fénymásolni szeretne, kérjük, forduljon a recepcióhoz! A szolgáltatás felár ellenében érhető el. Szkenelési igényét a front office munkatársai díjmentesen intézik. Igény esetén személyes és biztonságos nyomtatási lehetőség áll Vendégeink szíves rendelkezésére.
Igény esetén biztosítjuk – kérjük, forduljon a recepcióhoz.
A szobában található itallap és árjegyzék alapján, a nap 24 órájában.
Kérésével forduljon a recepcióhoz!
A kölcsönözhető játékokról bővebb felvilágosítást a recepción kérhet! Bérlésre kaució ellenében van lehetőség.
Szállodánk földszintjén, a Wellness & Beauty részlegünk mellett található a gyermekek részére kialakított játszószobánk, a Várovi. Itt a gyermekek egyedülálló díszletek között igazi Várkisasszonynak vagy Lovagnak képzelhetik magukat. A Vár Ovi 8.00 - 20.00-ig tart nyitva minden nap, kizárólag szülői felügyelettel látogatható, saját felelősségre használható. Kiemelt időszakokban (hétvégén, nyáron és ünnepek alkalmával) szervezett gyermekfoglalkozásokkal várjuk legkisebb vendégeinket.
2022. májusától a szállodában új online törzsvendég program került bevezetésre: https://hotelkapitany.hu/loyalty-program A kiadott Kapitány Kártyák - azok lejáratáig - továbbra is érvényesek, de a Loyalty Program kedvezményeivel nem összevonhatóak! Javasoljuk mindenkinek, hogy aki rendelkezik Kapitány Kártyával, regisztráljon az online hűségprogramba, mert itt nemcsak pontokat gyűjthet, melyeket későbbi foglalásai során kedvezményre válthat, de hozzáférése lesz a szálloda egyedi akcióihoz, promócióihoz! A Kapitány Kártya érvényessége lejárat után már nem meghosszabbítható!
Eltérő nagyságú, jól felszerelt, összenyitható termeinkben exkluzív helyszínt biztosítunk konferenciák, tréningek, workshoppok és magánjellegű rendezvények megszervezéséhez, exkluzív berendezésű, természetes fénnyel rendelkező, Sümegi Vár - panorámás báltermünk 600 fő elhelyezésére alkalmas. Kérésével forduljon a recepcióhoz, konferenciaszervező részlegünk az időpontegyeztetést követően készséggel áll rendelkezésre!
Történelmi Lovasjátékok programunkhoz szorosan kapcsolódó szolgáltatásunk a középkori lakoma a Várkapitány úr Nagy Lovagtermében (alkalmanként a Várcsárdában). A lakoma menüje: aperitifként pálinka, középkori sárgaborsópüré leves, kemencében sült libacomb (gyermekeknek csirkecomb), egészben sült burgonya, káposztasaláta, gyümölcsös pite, és a vacsora ideje alatt fehér- és vörös folyóbor és szódavíz korlátlan fogyasztása. Az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik, jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, és a vacsora ideje alatt cigányzene szól. Szállóvendégeink a középkori lakomán az aznapi félpanziós vacsora helyett felár ellenében vehetnek részt.
A vendégszobák ajtaja, a szobai áramellátás, továbbá igény esetén a mélygarázs a recepción átadott kulcskártyával működtethető, érkezéstől az elutazás napján 11:00 óráig. Kérjük, hogy kulcskártyájukat a szálloda egységein belül vigyék magukkal, ezzel igazolják, hogy szállodánk vendégei! A kulcskártyákat távozáskor a recepción minden esetben le kell adni, ellenkező esetben 1.000 Ft/kártya utólagosan kiszámlázásra kerül!
A szobák egyedileg szabályozható klímával felszereltek, a falon lévő kezelőpanelen lehet ízlésének megfelelően beállítani a kívánt fokozatot. A berendezés csak bezárt nyílászárók mellett üzemel, továbbá, ha a szoba áramellátás alatt van. A szállodai közösségi helyiségei légkondicionáltak.
Kérje kollégánk segítségét csomagjai szállításához!
Igény esetén biztosítjuk – kérjük, forduljon a recepcióhoz.

Sümeg megközelíthetősége:

 • Sümeg a Bakony délnyugati csücskében, a Keszthelyi-hegységet a Kisalfölddel és a Tapolcai medencével összekapcsolódó völgyben, a Balatontól 20 km-re, Budapesttől kb. 180km-re, Veszprém megyében fekszik. A város Sopront a Balatonnal összekötő 84-es sz. főútvonal mentén helyezkedik el.

GPS:

 • északi szélesség 46 fok 59 perc 05, o keleti hosszúság 17 fok 16 perc 52
Minibár minden szobában található árlistával mellékelve. Minden elfogyasztott cikk ára a napi takarítás során történő ellenőrzés alapján kerül terhelésre az Ön számlájára. Elutazása napján szíveskedjen az utolsó napi fogyasztást a recepciónak jelezni!
Mosatásra, vasalásra szánt ruhaneműit a szobában elhelyezett mosatási zsákban adhatja le szállodánk recepcióján. 9 óra előtti leadásnál a megbízást 12 órán belül teljesítjük. Speciális vasalást nem igénylő ruhák esetén 1 órán belül teljesítjük a megbízást. Az árakról a szobában elhelyezett árlistáról tájékozódhat. Kérésére díjmentesen vasalót és állványt biztosítunk.
Igény esetén, kérjük forduljon a recepcióhoz!
Magyarországon egyedülálló Hintó- és Utazókocsi Kiállítás és Nemzetközi Szablyagyűjtemény található a Kisfaludy Várkertben, mely szállóvendégeink részére díjmentesen megtekinthető a szobakártya felmutatásával. A nyitvatartásról kérjük, érdeklődjön szállodánk recepcióján.
A szobában adódó vagy a szálloda területén észlelt műszaki hibákat kérjük, jelezze a recepción!
Igény esetén napközben is bevetjük ágyát – kérésével forduljon a recepcióhoz.
A szállodai szobákat kedves Vendégeink tartózkodása során minden nap takarítjuk. Amennyiben szeretné, hogy pihenése biztosított legyen, vagy nem kíván élni a napi szobatakarítás és az ágynemű cseréje mellőzésének lehetőségével, kérjük, használja a „Ne zavarj” táblát!

Múzeum Étterem (büfé étkezések):

 • Reggeli:7:00 – 10:00
 • Ebéd: 12:00-15:00
 • Vacsora:18:00 – 21:00
 • Szent László Lovagkirály Étterem (a’ la carte étkezések) 12.00-21:00
 • Drinkbár: 08:00 – 23:00
 • Italfelszolgálás a szobában: 00:00 – 24:00

Fitneszterem:7.00 - 18.00
Szobaszervíz:7.00 - 21.00

Wellness nyitvatartása: minden nap: 07.00 - 20.00 óra között
Szaunavilág nyitvatartása: minden nap 08.00 - 18.00 óra között

A szaunákat nyitás után fél órával tudják vendégeink igénybe venni, és a zárás időpontját megelőző fél óráig van lehetőség azok használatára.

Amennyiben következő itt tartózkodására szeretne szobát foglalni, forduljon a recepcióhoz vagy látogassa meg a honlapunkat a www.hotelkapitany.hu oldalon, ahol aktuális híreink és csomagajánlataink mellett közvetlen, online foglalási lehetőséget kínálunk.
A rendelések időpontjáról, nyitvatartásról érdeklődjön szállodánk recepcióján! Kollégáink készséggel segítenek Önnek.
Felár ellenében a recepción megvásárolható.
Vendégeink közvetlen a szálloda előtti parkolóban ingyenesen parkolhatnak, illetve térítés ellenében (2.000 Ft/éj) igénybe vehető mélygarázsunk. A szabadtéri parkolóban a KRESZ szabályai érvényesek, az itt elhelyezett tárgyakért, gépkocsikért, az abban lévő értéktárgyakért a szálloda nem vállal felelősséget. Bővebb információ a recepción.
Szállodánk különböző méretű és töltésű (toll, szivacs, memóriahabos párna, antiallergén) párnával rendelkezik - csere igényét kérjük, jelezze a recepción.
Használata ingyenes. Eszközökért és bővebb információért kérjük, forduljon a Drinkbárban dolgozó kollégákhoz.
Kérésére pótágyat biztosítunk. Kérjük, forduljon a recepcióhoz.
A régióról információs anyagok állnak rendelkezésre. A felár ellenében igénybe vehető aktuális fakultatív programokról - hintózás, lovaskocsikázás, lovaglás, borkóstoló, középkori fegyverpróba - külön kiadványainkban és szórólapjainkon tájékozódhatnak. Sümeg városáról turisztikai információs térkép kérhető a recepción. Bővebb információ, jelentkezés a recepción!
Rádió szolgáltatás a szobai TV készüléken keresztül érhető el. Történelmi Lovasjátékok programunkról készült bemutatót az 1-es csatornán tekinthetik meg kedves Vendégeink. Nemzetközi Tv csatornák elérhetőek.
Front Office munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a nap 24 órájában személyesen, vagy az 500-as melléken.
A wellness részlegen található vadonatúj masszázs pihenőnkben minden adott a kényeztető masszázsok utáni zavartalan relaxációra, feltöltődésre keleties hangulatban, kényelmes pihenőágyakkal. Nyitva tartás: 07:00-20.00.
Az aktuális nyitvatartásról, programokról és kiállításokról kérjük, érdeklődjön szállodánk recepcióján. Belépőjegy a várkapuban vásárolható, szobaszámlára történő terhelésre nincs lehetőség.
A medencetér területén a földszinten található. Nyitva naponta 7:30 – 19:30 óráig.
Amennyiben számítástechnikai segítségre lenne szüksége, kérem, jelezze szállodánk recepcióján.
Minden szobában megtalálható, egyénileg programozható. A szobákban elhelyezett tárgyakért, értékekért a szálloda nem vállal felelősséget! Értéktárgyait elhelyezheti a recepción lévő központi széfben is.
A fürdőszobába kérés esetén plusz széket biztosítunk. Igényét kérjük, jelezze a recepción.

Amennyiben reggelijét szobájában szeretné elfogyasztani, kérjük, jelezze legkésőbb előző este 20:00 óráig szállodánk recepcióján a szobában található reggeli-kártya leadásával. A szolgáltatás felár ellenében vehető igénybe.

Lehetőség van napközben is szobában történő fogyasztásra – ehhez szobaszervíz étlapunkról választhatják ki és rendelhetik meg a kívánt ételt kedves Vendégeink az 505-ös telefonmelléken.

A szobában történő italfelszolgálásra a nap 24 órájában lehetőséget biztosítunk, a rendelhető italokról és azok áráról a szobában található itallapról tájékozódhat.

A Wellness & Beauty területén található. Térítés ellenében vehető igénybe, zseton a wellness recepción kapható.
Amennyiben a napi takarításon felül külön kérése lenne, kérjük, használja a „Takarítást kérek” táblát, vagy forduljon a recepcióhoz!
Kérésre plusz takarót biztosítunk – kérjük, forduljon a recepcióhoz.
Kérésére igényelhető tartalékpárnát biztosítunk. Kérjük forduljon a recepcióhoz!
Az otthon felejtett tisztálkodó szerek pótlásában (fogkefe, fogkrém, borotválkozási szerek) a recepció szíves rendelkezésére áll. A fürdőszobákban a mosdókagylónál és a kádaknál elhelyezett adagoló szappanként, tusfürdőként és samponként egyaránt használatos készítményt tartalmaz.

Lehetőség van a recepcióról történő hívásindításra, illetve a szobai telefon használatára. A szobából külső hívást a 0-s gombbal tudnak kezdeményezni, melynek költsége automatikusan a szoba számláján jelenik meg. A szobák egymás közötti hívásához a szobaszámot kell beütni.

A szállodán kívüli hívások díjszabása:

Helyi és belföldi hívás: Belföldi mobilhívás: Nemzetközi hívás:

35 Ft/perc
75 Ft/perc
400 – 1000 Ft/perc

További információért kérjük, forduljon a recepcióhoz. Igény esetén külső és belső kommunikációra alkalmas eszközt biztosítunk kérésre kezelési útmutatóval térítés ellenében.

Segélyhívó telefonszámok Magyarországon: Mentők: 104
Tűzoltóság: 105
Rendőrség: 107

Általános: 112

Recepció: 500, 501
Étterem: 505
Drinkbár: 504
Wellness: 514
Különböző elektromos eszközök, elsősorban telefonok részére töltőt vagy adaptert biztosítunk kérésre. Kérjük, hogy igényével forduljon a recepcióhoz.
Megtalálható a szobába bekészítve. Elutazáskor a törölközőt kérjük a szobában hagyni. Amennyiben napi törölközőcserét szeretne, kérjük dobja le a földre! A törölközőtartón hagyott, felakasztott törölköző azt jelenti: „Cserét nem kérek!”. Wellness törölköző: érkezéskor szobájába bekészítve találja, melyet magával vihet a wellness részlegre!
A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Szállodánk vendégei a Várkapitány úr ajándékaként felár nélkül vehetnek részt az ország legszínvonalasabb lovas programján. Bővebb információ szállodánk recepcióján kérhető.
Igény esetén a recepció segítséget nyújt transzfer szervezésében. A személyszállítás térítés ellenében vehető igénybe.
A szobákban korszerű, színes Tv található távirányítóval, előre programozott hazai és külföldi programválasztékkal. A bekészített információs listán találja a csatorna kiosztást. Technikai segítséget szívesen nyújtanak munkatársaink.
Kérjük, nézze át figyelmesen az ajtajára kifüggesztett térképen a vészkijáratok helyét. A folyosón zölden világító táblák jelzik a vészkijáratokhoz vezető legrövidebb utat. Ha tűzet észlel, kérjük hívja a Recepciót az 500-as melléken. Minden emeleten jól látható jelöléssel találhatók a tűzoltó-készülékek. A lifteket ne használja! A tűzlépcsőn keresztül a földszintre és onnan az utcára juthat!
Napilapok, magazinok, rejtvényújságok szállodánk wellness részlegén vásárolhatók.
 • Urunk Mennybemenetele Templom (Plébánia templom)
 • Sarlós Boldogasszony Templom (Ferences Kegytemplom)
 • Református és Evangélikus Közös Templom
A misék és istentiszteletek időpontjáról bővebb információ a recepción érhető el.
Igényét kérjük, jelezze a recepción! A szolgáltatás megállapodás szerint, térítés ellenében vehető igénybe. Varrókészlet igény esetén a recepción igényelhető.
A Kisfaludy Kertben az istálló, valamint a Várkapitány úr program- és versenylovai minden nap díjtalanul megtekinthetők.
A Sümegi Vártól 2 km-re található tanya 2005 óta működik a Hotel Kapitány Wellness****superior háttérgazdaságaként. A Mintagazdaságából származó termékek (parasztkolbász, csípős- és csemege szalámi, füstölt sonka, szarvas kolbász, tepertő) nagy kedvencei Vendégeinknek, hiszen aki eljön hozzánk pihenni, a testi-lelki felfrissülésen túl gasztronómiai élményekre is vágyik. Vásároljon szeretteinek ajándékba a reggelinél felkínált prémium termékekből, így lehetőségük nyílik egy falat sümegi hangulatot a saját otthonukba is hazacsempészni.
Ha valami igazán magyarosra vágyik, térjen be a szálloda szomszédságában található Várcsárdába, ahol nyáron diófák árnyékában, télen pedig a cserépkályha melege mellett helyi ételekből lakomázhat, jófajta magyar borok kíséretében. Szállóvendégeink részére lehetőséget biztosítunk a fogyasztások szobaszámlára történő terhelésére.
Szállodánk hitvallása a hozzánk érkező vendégek igényeinek maximális kiszolgálása. Amennyiben valamelyik szolgáltatásunkkal nem elégedett, kérjük, azonnal forduljon az illetékes részleg dolgozóihoz, vezetőjéhez vagy a recepción jelezze a problémát.
Észrevételeit közölheti személyesen, a szobában és a recepción elhelyezett kérdőíven, ezzel segítve munkánkat. Saját honlapunkon vendégkönyvünkbe is megoszthatja élményeit másokkal.

Szállodánk Wellness & Beauty részlegén hangulatos környezetben várjuk frissítő és kényeztető kezeléseink széles választékával a Hölgyeket és Urakat egyaránt, naponta 7:00- 20:00 óráig. A különleges kialakítású galériás medenceterében 5 beltéri, illetve a belső udvaron 2 várpanorámás kültéri medence szolgálja a vendégek teljes körű kikapcsolódását. A mintegy 600m2 vízfelülettel rendelkező medence komplexum élménymedencékkel, pezsgőfürdővel, gyermekmedencékkel, úszómedencével segíti a szellemi felfrissülést, feltöltődést és relaxációt.

Bejelentkezés személyesen wellness részlegünk recepcióján vagy telefonon az 514-es melléken.

Minden kedves Vendégünknek kellemes pihenést kívánunk! Reméljük, hogy a nálunk töltött idő kellemesen telik majd és elégedett törzsvendégként a jövőben is visszatérnek hozzánk!

%
%

Wellness hétköznapok

már 22.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Wellness hétköznapok

2023.09.01 - 2023.12.14

Kényeztető hétköznapi kikapcsolódás, lovagi tornával, már 22. 900 Ft/fő/éjtől!


már 22.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!
%
%

Sümegi wellnesshétvége

már 28.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Sümegi wellnesshétvége

2023.09.01 - 2023.12.19

Hétvégi csomag, családi kikapcsolódás, lovagi tornával!


már 28.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!
%

-15%

%

Sümegi nyár

már 35.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Sümegi nyár

2023.06.16 - 2023.08.31

NYÁRI ÉLMÉNYEK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK
Egész nyáron változatos és különleges gyermekprogramokkal és foglalkozásokkal várjuk kis vendégeinket a szállodában és a Kisfaludy Várkertben egyaránt!


már 35.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!
%
%

Húsvét a Hotel Kapitányban

már 49.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Húsvét a Hotel Kapitányban

2023.04.07 - 2023.04.10

Húsvéti ünnepi kavalkád! 


már 49.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!
%
%

Majális

már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Majális

2023.04.28 - 2023.05.01

Hétvégi ünnepi csomag, családi kikapcsolódás, lovagi tornával!


már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!
%
%

Pünkösd a Hotel Kapitányban

már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Pünkösd a Hotel Kapitányban

2023.05.26 - 2023.05.29

Pünkösdi programok, animáció a gyerekeknek, lovagi torna


már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!
%
%

Végvári Napok

már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Végvári Napok

2023.08.11 - 2023.08.13

Utazás a középkorba - egy hétvége a történelem jegyében!


már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!
%
%

Új kenyér ünnepe

már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!

Új kenyér ünnepe

2023.08.18 - 2023.08.20

Ünnepi hétvége történelmi programokkal!


már 39.900 Ft /fő/éj ártól foglalható
Ajándék minden csomagfoglalás mellé!