













HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön ropogósra kisütjük. A kisült zsírt félretesszük. Mire kisült a szalonna, addigra felforrt a víz, amibe most beletesszük a csuszatésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt csuszát meglocsoljuk 3 ek szalonnazsírral majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével. Ízlés szerint meg is sózhatjuk.
A harcsafilét egyforma, kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, ízlés szerint borsot, sót és 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna félretett zsírjában, majd kiszedjük. A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk).
Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 3 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük még 2 percig , meghintjük a tetejét a maradék pirospaprikával, sóval, borssal, végül leöntjük 1 dl vízzel. Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halat, és kb. 5 percig főzzük.
A megmaradt fűszeres lisztből, valamint még 1 ek lisztből, 1 dl vízből és tejföl elegyéből habarást észítünk, majd felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.
SÜMEGI BETYÁRLEVES
Vendégeink egyik örök érvényű kedvence, igazi őszi étel, ami akár főfogásként is megállja a helyét!
Most Ön is elkészítheti otthon, íme a recept:
Apróra vágunk egy fej vörös hagymát, zsiradékon üvegesre pirítjuk (legfinomabb sertés, vagy mangalica zsíron!)! A sertéshúst felkockázzuk, a hagymához adjuk, alaposan lepirítjuk! Megszórjuk piros paprikával, sózzuk, borsozzuk, köménnyel és fokhagymával fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Amikor a hús már majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a zöldségeket (bármi mehet bele, amit otthon találunk: sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, burgonya, zöldbab, gomba), a tejszínt és a tárkonyt. A végén citrommal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
FOKHAGYMÁS ROSTON SÜLT TARJÁVAL TÖLTÖTT TEJFÖLÖS TÓCSI
Kényeztető hétköznapi kikapcsolódás, lovagi tornával, már 22. 900 Ft/fő/éjtől!
Hétvégi csomag, családi kikapcsolódás, lovagi tornával!
NYÁRI ÉLMÉNYEK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK
Egész nyáron változatos és különleges gyermekprogramokkal és foglalkozásokkal várjuk kis vendégeinket a szállodában és a Kisfaludy Várkertben egyaránt!
Húsvéti ünnepi kavalkád!
Hétvégi ünnepi csomag, családi kikapcsolódás, lovagi tornával!
Pünkösdi programok, animáció a gyerekeknek, lovagi torna
Utazás a középkorba - egy hétvége a történelem jegyében!
Ünnepi hétvége történelmi programokkal!